Vier partijen vervoeren leerlingen

regio • Naast Juijn en Van Driel gaan vanaf augustus ook Dortmans Taxi en Connexxion het leerlingenvervoer voor de Bommelerwaard verzorgen.

Dat is de uitkomst van de Europese aanbesteding van het leerlingenvervoer door Zaltbommel en Maasdriel. Gemeenten zijn ervoor verantwoordelijk dat leerlingen die niet zelfstandig kunnen reizen van en naar school gebracht worden.

"We hebben het vervoer in tien percelen verdeeld, afhankelijk van de plaatsen waar de scholen staan die deze kinderen bezoeken", licht wethouder Anita Sørensen (Maasdriel) toe. Door deze onderverdeling konden ook kleinere vervoersbedrijven inschrijven. Zes partijen reageerden. De vier gekozen bedrijven voldoen aan de criteria voor prijs en kwaliteit.

Juijn vervoert kinderen die naar school gaan in Zaltbommel, Den Bosch en omstreken, Betuwe, Almkerk, Werkendam, Gorinchem en Sliedrecht. Van Driel rijdt richting Nijmegen, Zeist en Doorn. Connexxion brengt leerlingen in Heusden en Dortmans in Eindhoven. In totaal gaat het om 276 kinderen.

De cliëntenraad voor het Bommelerwaardse leerlingenvervoer, die overigens versterking zoekt, is nauw betrokken geweest bij de gunning. Een enquête onder ouders en controles door een onafhankelijke partij moeten de kwaliteit verder borgen.


Janneke Boogaard