• De prijswinnaars op de foto met Dennis van Roosmalen (links) en  Christiaan van de Vegt.
• De prijswinnaars op de foto met Dennis van Roosmalen (links) en Christiaan van de Vegt. Foto: Teus Admiraal

Hanna Vos wint taartbakwedstrijd

veen/brakel • 'Thuisbakster" Hanna Vos-Donker heeft zaterdag 'Wie bakt de lekkerste taart' op haar naam geschreven. De eerste editie van de taartbakwedstrijd die Electro World Veen in samenwerking met Bakkerij Verba en Het Kontakt organiseerde, bleek een verrassend groot succes.

Een kleine zestig geïnteresseerden waren zaterdagmiddag aan de Bagijnhof in Veen aanwezig. Zij wilden maar wat graag de ontknoping van de eerste taartbakwedstrijd van het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard meemaken. Onder hen uiteraard ook de achttien deelnemers, die allen met bloed, zweet en tranen aan hun taarten hadden gewerkt. Om twee uur 's middags begon juryvoorzitter Christiaan van de Vegt van bakkerij Verba aan zijn keuringsronde en pas drie kwartier later was hij daarmee klaar, waarna hij de 29-jarige Hanna Vos-Donker uit Veen uitriep tot de winnares van de wedstrijd.

Veren van fondant

Van de Vegt had daar ook een aantal goede redenen voor: "De winnares had haar taart versierd met zelfgemaakte bloemen en een pauw met veren van fondant, dus dat was heel creatief. Ook de afwerking met marsepein was uitstekend en de cake en de vulling waren mooi in verhouding. Toch blijft de smaak nog altijd een van de belangrijkste dingen. Je kunt wel een mooie taart maken, maar als hij niet lekker is, ben je dat mooie ook gauw vergeten. De smaak van de taart van Hanna was ook helemaal goed, dus daarom is zij de winnares geworden." Zelf had de Veense daar overigens geen moment op gerekend, want ze maakt dit soort taarten pas sinds september vorig jaar voor anderen. "Ik heb verder ook geen opleiding of cursus gevolgd, dus ik was enorm verrast. In het geval van een volgende editie zou ik zeker weer meedoen, want ik vind het echt een leuke uitdaging."

Behalve de eeuwige roem leverde de winst haar een wisselbeker en een keukenmachine op en de nummers twee en drie kregen respectievelijk een blender en een keukenweegschaal. Al deze prijzen werden aangeboden door Dennis van Roosmalen, de eigenaar van Electro World Veen.

Stampottenwedstrijd

Als organisator was hij bijzonder te spreken over de ludieke actie en hij heeft letterlijk de smaak te pakken gekregen wat betreft de culinaire wedstrijden: "In het najaar wil ik graag eerst een stamppottenwedstrijd organiseren en dan gaan we volgend jaar zeker weer een taartbakwedstrijd houden. De deelnemers kwamen uit bijna alle kernen uit het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard, en de sfeer was uitstekend, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar", besluit een enthousiaste Van Roosmalen.

Martin van Hemert