Nieuw boek van Reimes

zaltbommel • 'Geloof loslaten, waarom zou je?'. Dat is de titel van het nieuwe boek van Herman Reimes.

Reimes werkte tot zijn pensionering als werktuigbouwkundig constructeur. Van jongs af voelde hij zich sterk betrokken bij een leefbare wereld en een mondige samenleving en na zijn pensionering is hij zijn kritische denkbeelden over milieubehoud, religie en atheïsme gaan publiceren. Van hem verschenen twee boeken over klimaatverandering, milieubehoud en de daarbij vereiste inspanningen om de wereld leefbaar te houden.

In december 2014 publiceerde hij een boek over religie en atheïsme: 'Van God los, een illusie armer, maar dichter bij jezelf'. Reimes profileert zich als atheïstisch schrijver, maar toch volgde hij in het najaar van 2015 een bijbelcursus gebaseerd over het werkboekje van de 'Christianity Explored' over het evangelie van Marcus. Het verslag en de terugblik op die cursus beschrijft hij in zijn nieuwste boekje 'Geloof loslaten, waarom zou je?'

"Mijn betoog vormt een handreiking aan gelovige christenen om hen behulpzaam te zijn bij het lastige bevrijdingsproces van hun religieuze dwangvoorstellingen", zegt Reimes. "Immers ook voor gelovige mensen die zich intensief met religie bezighouden, kan de twijfel aan de geloofwaardigheid van hun Bijbelse denkbeelden toeslaan."

q www.hermanreimes.nl


Missionarissen gaan voor in viering

velddriel/kerkdriel • De missionarissen Leo van Beurden en Will van Mer, die op dit moment vakantie hebben en in Nederland zijn, gaan zondag 19 juni voor in de weekendvieringen in Velddriel en Kerkdriel. Leo van Beurden beheert sinds 1970 een scholenstichting in Bandung Indonesië. Will werkt sinds 2012 in een kraamkliniek in Kameroen. De missionarissen worden ondersteund door stichting Missionarissen Maasdriel, die aandacht vragen voor hun werk en geld inzamelen voor de projecten. De viering in Velddriel begint om 9:30 uur, die in Kerkdriel om 11:00 uur. Na de viering in Kerkdriel is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en koffie te drinken in het parochiecentrum. Meer informatie staat op:

q missionarissenmaasdriel.nl