• Jan Wessing begon op 1 februari bij Juliana.
• Jan Wessing begon op 1 februari bij Juliana. Foto: Fanfare Juliana

Concert Juliana met nieuwe dirigent

neerijnen • Fanfare Juliana uit Waardenburg geeft op zaterdag 18 juni voor het eerst een concert met de nieuwe dirigent, Jan Wessing uit Lith.

De nieuwe artistiek leider van de Waardenburgse fanfare is van vele markten thuis. Jan Wessing bespeelt trompet, klarinet, accordeon en slagwerk en startte zijn muzikale carrière op jonge leeftijd bij het muziekkorps in zijn woonplaats Rhoon. Later studeerde hij aan de conservatoria van Rotterdam, Utrecht en Enschede. In 's-Hertogenbosch heeft Jan Wessing een muziekwinkel. Hij volgt Jaap van Stam op die in december 2015 afscheid nam als dirigent van de fanfare. Hij is op 1 februari begonnen bij fanfare Juliana. Met zijn komst waait er een nieuwe wind door het orkest, met name de leestekens op de bladmuziek in de gaten houden is de grootste uitdaging. Als dit goed uitgevoerd wordt, krijgt de muziek dynamiek en gaat de muziek leven.

Jan leidt het muziekkorps zaterdag 18 juni voor het eerst in het openbaar tijdens het openluchtconcert in de Kasteeltuin in Neerijnen. Fanfare Juliana heeft dit jaar een zeer gevarieerd programma en probeert zoveel mogelijk alle onderdelen van de vereniging aan het publiek te presenteren. Zo zullen de jonge drummertjes, de slagwerkgroep, de blaasleerlingen en tot slot het volledige orkest zich aan u voorstellen.

Het programma bestaat uit veel verschillende muziekstijlen: van Blues tot Klezmer en van Grease tot Abba. Samen met een Doedelzak solist brengt de fanfare een paar Schotse klassiekers ten gehore.

Het concert vindt plaats in De Kasteeltuin in Neerijnen begint om 19:30 uur. Entree gratis.