• Onder andere skeelerend werd Villa Pardoes gesteund.
• Onder andere skeelerend werd Villa Pardoes gesteund. Foto: Lya Cattel

35.088 euro uit Gameren naar Pardoes

gameren • De inmiddels traditionele Villa Pardoesdag in Gameren heeft zaterdag 35.088 euro opgebracht. De organisatie bedacht nieuwe elementen, die goed zijn uitgepakt.

In Gameren is zaterdag 11 juni de zesde Villa Pardoesdag gehouden. Villa Pardoes is een vakantieverblijf voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind in Kaatsheuvel. Doel is dat ze even alle ellende vergeten.

In Kaatsheuvel is op de Villa Pardoesdag het startpunt van een wandeltocht naar Gameren geweest. Om 6.30 uur is de eerste groep lopers gestart. Gesponsord en wel, door familie, baas of vrienden. Wie 42 kilometer te veel van het goede vond, kon ook vijftien lopen. Verder is er vanuit Gameren naar Villa Pardoes in Kaatsheuvel geskeelerd en gefietst. Daarvoor was een route van 75 kilometer uitgezet.

Ook zijn dit jaar nieuwe uitdagingen toe gevoegd zoals de obstacle run en de container service welke goed zijn ontvangen. De obstacle run ging onder andere over het terrein van de ijsclub en van de paardenclub.

Voetbaltoernooi

Naast deze sporten is het panna-voetbaltoernooi voor de jeugd ook goed bezocht. Thuisbasis is altijd het terrein van voetbalvereniging GVV'63. Het toernooi is gewonnen door Team C Damian, Julia en Robin uit Gameren. De jeugd kon zich ook uitleven tijdens de jungle marathon, eveneens gesponsord door familie en bekenden.

De dag werd afgesloten met de veiling die geopend werd door burgemeester Albert van den Bosch om 17.30 uur. Daarna heeft veilingmeester Anton Kuijntjes nog mooie bedragen uit de vele kavels weten te halen. De opbrengst van dit onderdeel was ruim 8.000 euro.

De rest van de dag waren er nog tal van leuke activiteiten op het sportcomplex, zoals XCO. Kinderen konden ook mascotte Pardoes een handje geven.

Meer info op Facebook (Villapardoesdag 2016) en op:


q www.villapardoesdag.nl