• De wethouder in gesprek met vrijwilligers.
• De wethouder in gesprek met vrijwilligers. Foto: Beestenboel

Wethouder bezoekt kinderboerderij

zaltbommel • Wethouder Simon Buwalda heeft zaterdag een bezoekje gebracht aan kinderboerderij Beestenboel.

Hij heeft hier gezien hoe de kinderboerderij werkt met vrijwilligers van verschillende organisaties zoals Reinier van Arkel, De Harmonika, Innovium, Stichting Dienstwerk en De Brug. De kinderboerderij is nog steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die een steentje bij kunnen dragen. Er zijn onder andere nog mensen nodig voor tijdens de openingstijden op woensdag, zaterdag en zondag. Maar ook zijn nog vrijwilligers nodig, die de dieren willen voeren.

De Beestenboel ligt aan de Kazemat in de wijk De Spellewaard in Zaltbommel. Er verblijven diverse dieren waaronder cavia's, schapen, geiten en konijnen. Dit voorjaar zijn er weer diverse nieuwe dieren geboren. Vorig jaar vierde de kinderboerderij het tienjarig bestaan. Ter ere daarvan is dwergezeltje Buttercup aangeschaft, die het prima naar zijn zin lijkt te hebben in Zaltbommel.

De kinderboerderij is niet elke dag open, maar wel zo vaak mogelijk. Daarnaast organiseren bestuur en vrijwilligers door het jaar heen regelmatig leuke activiteiten. Zo komt het paard van Sinterklaas, Amerigo, elk jaar even op bezoek en kunnen kinderen in het Paasweekeind Paaseieren komen zoeken.

Meer informatie over het vrijwilligerswerk is verkrijgbaar bij Tom de Klaauw: 06-23154005. De Beestenboel is actief op Facebook en heeft ook een eigen website, waarop onder meer de nieuwsbrieven te lezen zijn:

q www.kinderboerderijzaltbommel.nl