• De Kunstroute vindt plaats op 18 en 19 juni en 25 en 26 juni.
• De Kunstroute vindt plaats op 18 en 19 juni en 25 en 26 juni. Foto: Kunstroute

Bommelse Kunstroute bestaat 30 jaar

zaltbommel • Dertig kunstenaars vieren in de twee laatste weekenden van juni het dertigjarig bestaan van de Bommelse Kunstroute.

Kunstenaars en hun gasten tonen op 18 en 19 juni en op 25 en 26 juni hun werk in ateliers en expositieruimtes, binnen en buiten de wallen van de stad. Ook de kunstenaars in Pand 9 doen mee. In de Gasthuiskapel is een overzichtstentoonstelling te zien met werk van alle deelnemende kunstenaars.

De Bommelse Kunstroute begon dertig jaar geleden met een looproute langs minder dan tien kunstenaar-ateliers in de binnenstad. Dit jaar gaat de aandacht uit naar de kunstenaars zelf, zij presenteren zich met een 'Selfie' in de overzichtsexpositie en tijdens een bijzondere openingsceremonie op zaterdag 18 juni om 10:00 uur in de Gasthuiskapel.

Naast de open ateliers zijn er ook tijdens de Kunstweek ook diverse educatieve programma's voor besloten groepen (zie ook de pagina Achtergrond in deze krant).

Tijdens de Kunstroute zijn de verschillende locaties geopend van 11:00 tot 17:30 uur. De meesten liggen op loopafstand van elkaar. Wie iets verder weg wil, kan gebruik maken van de gratis kunsttaxi's. De openingsceremonie op zaterdag 18 juni is voor iedereen gratis toegankelijk. Deelname aan de Kunstroute is gratis. Plattegronden zijn verkrijgbaar bij de overzichtsexpositie.

Een overzicht van alle deelnemers staat op:

q www.bommelsekunstroute.nl