Kunstweek tijdens 30ste Kunstroute

zaltbommel • De Bommelse Kunstroute houdt dit jaar van 20 tot en met 24 juni een Kunstweek boordevol educatieve programma's voor verschillende doelgroepen. Het thema van dit jaar is 'Selfie'.

Naast de open ateliers in laatste twee weekenden van juni zijn er activiteiten voor verschillende groepen. Zo gaan de leerlingen van de Kunstklas van het Cambium op bezoek bij de kunstenaars en gaan ze met elkaar in discussie over de kunstwerken. Leerlingen van Tekenschool Bommelwaard maakten als een eerder 'zelfportretten'. Het thema 'Selfie' in de overzichtsexpositie in de Gasthuiskapel is voor hun dan ook extra aantrekkelijk. Ze gaan kennismaken met de kunst van lokale kunstenaars en bespreken elkaars werk.

In samenwerking met de Jeugdraad van de PKN is in mei al het project 'Kind Kunst Kerk' gehouden, waarbij kinderen van 8 tot 16 jaar workshops volgden en een expositie hielden van hun eigen werk.

Op vrijdag 25 juli nemen Buurtzorg en het Buurtteam een groep mensen die maatschappelijke en/of organisatorische zorg en ondersteuning nodig hebben mee naar de expositie. Een kunstenaar geeft een rondleiding.

Stichting Kompas Bommelerwaard organiseert een ochtend speciaal voor vrouwen. De kunstenaars Sabine Vess en Sonja de Jongh gaan woensdag 22 juni van 9:00 tot 11:30 in de Gasthuiskapel met ze aan de slag. In het kader van het thema 'Selfie' presenteren de vrouwen zich door middel van tekeningen, foto's, schilderijen, teksten, muziek, dans, theater. Aanmelden kan via: Joke Verkuijlen, Stichting Kompas, telefoon: 06-44614237, email: kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl, website: www.kompasbommelerwaard.nl

q www.bommelsekunstroute.nl