• De brillen zijn afgeleverd in Ghana.
• De brillen zijn afgeleverd in Ghana. Foto: aangeleverd

Dorst brengt brillen naar Ghana

zaltbommel • Maar liefst 2600 brillen zijn mede door de ruimhartigheid van klanten van Oogwereld Dorst onlangs afgeleverd in Ghana. Ook dit jaar worden de bril-doorgeefweken weer georganiseerd.

Van de duizenden monturen kwamen er 143 uit Zaltbommel. De brillen gaan in Afrika een tweede leven tegemoet. De brildoorgeefweken van afgelopen jaar zijn hiermee een groot succes te noemen. Hans Poelman van de Stichting Emefa is bijzonder trots op het door Oogwereld behaalde resultaat.

"Iedereen weet het belang van goed kunnen zien en goede oogzorg. Goede oogzorg is echter niet overal zo vanzelfsprekend en goed geregeld als hier in Nederland. In ontwikkelingsgebieden, die niet zelden erg afgelegen liggen, ontbreekt het vaak aan iedere vorm van gezondheidszorg en is de opticien een onbekend begrip. Goed zicht behoort daar onbetwistbaar tot de primaire levensbehoefte", aldus vestigingsmanager Johan Venema van Oogwereld Dorst.

Stichting Emefa zet zich in voor dit goede doel en zorgt ervoor dat gebruikte brillen uit Nederland een tweede leven krijgen. Mensen kunnen met zo'n 'nieuw' verkregen bril (weer) deelnemen aan de maatschappij of hun maatschappelijke kansen aanzienlijk vergroten.

Positieve reacties

"Door het grote succes van de vorige editie van de bril-doorgeefweken en de positieve respons van de klanten van Oogwereld Dorst hebben we besloten om ook dit jaar weer de actie te organiseren in Zaltbommel", zegt Venema. Om het klanten zo aantrekkelijk mogelijk te maken mee te doen, krijgen ze bij aanschaf van een complete multifocale bril inruilkorting oplopend tot 150 euro en inruilkorting tot 50 euro bij aanschaf van een enkelvoudige bril. Als de klant ook nog een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar ontvangt, kan het voordeel behoorlijk oplopen.

De actie loopt tot en met 18 juni.

Voor gedetailleerde uitleg kan een ieder uiteraard terecht in de winkel van Oogwereld Dorst, Markt 5 in Zaltbommel.