• V.l.n.r.: burgemeester Van den Bosch, voorzitter Euro-Toques Nederland Ted Janssen, Lennard ter Hall.
• V.l.n.r.: burgemeester Van den Bosch, voorzitter Euro-Toques Nederland Ted Janssen, Lennard ter Hall. Foto: aangeleverd

Slow Escargots bij Euro-Toques

nieuwaal • Slakkenkwekerij Slow Escargots is als eerste kweker toegetreden tot Euro-Toques. Deze restaurantvereniging staat voor puur en eerlijk eten.

De feestelijke inauguratie van Slow Escargots als lid van Euro-Toques Nederland werd vorige week maandag verricht door Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland en burgemeester Albert van den Bosch, die het Euro-Toquesschild onthulde.

Voorzitter Ted Janssen: "We zijn heel blij met zo'n bevlogen kleine producent als Lennard ter Hall, die unaniem door onze ledencommissie gekozen is. Ik ben er van overtuigd dat Nieuwaal op de Europese kaart gezet wordt als dé plaats waar op verantwoorde wijze kwaliteitsslakken worden gekweekt." Burgemeester Van den Bosch noemde Lennard ter Hall een pionier die tegen de stroom in durft te gaan.

Kweker Lennard ter Hall: "Het is een mijlpaal en een grote eer om als kweker en kleine producent lid te mogen worden van Euro-Toques. Met mijn biologische en natuurgetrouwe aanpak met respect voor het dier deel ik het gedachtengoed van Euro-Toques en het voelt daarom goed om betrokken te zijn bij deze mooie restaurantvereniging die ook nog eens de grootse van Nederland is."

Ter Hall vervolgt: "Mijn ambitie is om de Rolls-Royce onder de slakken te kweken, waarbij tijd mijn belangrijkste ingrediënt is. Door de biologische en natuurgetrouwe aanpak en met veel geduld kweek ik een slak met heel veel smaak. Slakken zijn het vlees van de toekomst, ze zitten bomvol mineralen en eiwitten en doordat ik zelf de bladgroente en straks ook de kruiden teel die ik ze voer, is de carbon footprint erg laag."

Natuurgetrouw

Slakkenkweker Lennard ter Hall van Slow Escargots kweekt op biologische wijze en met veel geduld 3 soorten escargots voor de horeca, kleine groothandels en particulieren. Slow Escargots - de grootste professionele slakkenkwekerij van Nederland - kenmerkt zich door de natuurgetrouwe aanpak waarbij de winterslaap wordt gerespecteerd en geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige licht- of warmtebronnen.

De slakken worden geleverd aan (sterren)restaurants, kleinere groothandels en particulieren. Slow Escargots levert rauw ontschaald slakkenvlees, levende slakken en slakken gekookt in bouillon.

Sterrenchefs

De inauguratieceremonie werd afgesloten met een feestelijke sabrage (het openen van een champagnefles met een gouden zwaard) door Officier Sabreur Daam Scharloo samen met Lennard ter Hall en burgemeester Van den Bosch. De inauguratie werd bezocht door diverse prominenten uit de horeca en afnemers als (sterren)chefs.