• Peter van Tuyl (links) en Laurens Bos tijdens het jubileumfeest.
• Peter van Tuyl (links) en Laurens Bos tijdens het jubileumfeest. Foto: Lya Cattel

Van een leeg vel tot een beursstand

rossum • Een beurs is een belangrijk moment voor een bedrijf en de stand is het visitekaartje. Brandt + Fernhout zorgt dat elk detail daaraan klopt, al vijftig jaar.

Brandt + Fernhout is één van de weinige standbouwbedrijven die nog altijd al het werk in eigen hand houdt. "Het begint met het ontwerpen in de studio, dat vervolgens wordt uitgevoerd in de werkplaats, en het is pas klaar als de stand op de beurs is opgebouwd en de klant er zich heeft geïnstalleerd", zegt Peter van Tuyl. Samen met Laurens Bos heeft hij de leiding over B+F, "maar dat doet er niet zoveel toe", voegt Bos toe, "we doen het met z'n allen."

'Z'n allen' zijn de twintig medewerkers in het inspirerende pand aan de Julianaweg in Rossum. De vorm van het gebouw, een honingraat, benadrukt het wij-gevoel. "De meeste standbouwers zitten ergens in een loods. Wij hebben iets te laten zien. Deze sfeer wilden we graag delen met onze relaties. Daarom hebben we het vijftigjarig bestaan gevierd met een open dag", vertellen Van Tuyl en Bos.

Ze grijpen het jubileum ook aan om de Bommelerwaard hun gezicht te laten zien. "Veel mensen kennen ons niet, want lang niet iedereen heeft natuurlijk wel eens een beursstand nodig, maar we bieden wel al 32 jaar werkgelegenheid in de regio." De oprichters Brandt en Fernhout kwamen oorspronkelijk uit Amsterdam en vestigden zich in 1991 in Rossum. "Daar was het gunstig om een nieuw pand te bouwen", weet Van Tuyl nog.

Gestaag werkte B+F verder aan de goede reputatie. Bos: "De lijnen zijn bij ons kort. Klanten kunnen hun wensen direct bespreken met degene die ze gaat uitvoeren. We ontzorgen hen. Ook in het creatieve onderscheiden we ons. We maken voor elk budget een stand waarvan de bezoeker denkt: wow, daar staat iets. We proberen onze klanten verder te brengen door trendsettend te zijn bij het ontwerpen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de stand het product of de dienst van de klant versterkt. Wij zorgen dat een beursbezoeker even stilstaat, zodat de standbemanning zijn werk kan doen."

Wat hoopt B+F in de volgende vijftig jaar te bereiken? Groeien natuurlijk, maar dan liever in de diepte dan in de breedte. "We blijven investeren in vernieuwing. Daardoor kunnen we de kwaliteit en service blijven bieden die wij zo belangrijk vinden."


q www.benf.nl

q www.mijnstand.nl

Janneke Boogaard