• Jong en oud nam afscheid van het sportpark.
• Jong en oud nam afscheid van het sportpark. Foto: Marco Oomen

Nog één keer een balletje trappen

zaltbommel • De voormalige voetbalvereniging Zaltbommel nam zondag met een reünietoernooi afscheid van de oude locatie.

Jong en oud, man en vrouw, ze stonden nog één keer op het veld aan de Oude Bosscheweg, tijdens een zeven-tegen-zeven-toernooi. Langs de lijn en in de kantine was het één en al gezelligheid, met onder meer een barbecue.

Voetbalvereniging Zaltbommel werd in 1917 opgericht. De hoogtijdagen waren in de jaren twintig en dertig, het interbellum. Toen speelde vv Zaltbommel tweede klasse NVB, vergelijkbaar met de Jupiler League.

Daarna gleed vv Zaltbommel steeds verder af en uiteindelijk bleek de vierde klasse het eindstation. In die tijd had de club veel goede voetballers, maar zij vertrokken naar betere clubs uit de regio.

Honderd jaar

De club ging in 2008 failliet, maar de oud-leden zoeken elkaar nog steeds op. De verhuizing van de sportaccommodatie naar de witte watertoren verandert dat niet.

Oud-bestuurslid Mari van der Linden heeft plannen om ook volgend jaar vanwege het honderdjarig jubileum van de club een aantal activiteiten te organiseren: "Ik kan er nog niet te veel over zeggen, maar ik ben wel iets van plan. We willen de club in leven houden", kondigde hij vorige week al aan in deze krant.

Meer foto's van Marco Oomen, clubfotograaf van de andere Bommelse voetbalclub Nivo Sparta, staan op:


q www.foto-nivo-sparta.club