Medaille voor turnster Charlyse Uleman

aalst/amsterdam • Charlyse Uleman (jeugd G turnen) turnde zaterdag in de districtsfinale in Amsterdam naar een bronzen medaille.

Vijf turnsters van Hamarithi zetten zaterdag hun beste beentje voor in de hoogst haalbare finale op hun niveau: Charlyse Uleman, Marieke van den Broek, Rachelle van Leeuwen, Aukje de Haan en Sam Glaubitz. Charlyse en Marieke, die beiden in het niveau Jeugd G turnen, mochten het spits afbijten op het toestel sprong. Charlyse turnde hier twee nette overslagen. Marieke liet een overslag zien en een half in, half uit. Dit laatste onderdeel is een moeilijker element en levert daarom ook meer punten op. Op brug turnde beide turnsters een vergelijkbare oefening. De punten van Charlyse en Marieke lagen daarom ook dicht bij elkaar. Charlyse hield zich goed staande op de balk en haalde op dat onderdeel een vierde plaats. Marieke was de allerbeste op vloer. Charlyse had uiteindelijk een puntentotaal van 44,725 en kreeg hiermee een bronzen medaille omgehangen voor de vijfde plaats. Marieke volgde haar op de voet met een zesde plaats en een puntentotaal van 44,300.

Turnsters Aukje en Rachelle turnen een divisie hoger. In de jeugd F deden zij netjes mee in de middenmoot. Aukje en Rachelle turnden uiteindelijk naar een 29e en 22e plaats. Junior E turnster Sam Glaubitz promoveerde twee keer kort achter elkaar en wist zich knap staande te houden (26e).