• Louelle aan het werk.
• Louelle aan het werk. Foto: Vincent Wibier

Louelle Buise opent nagelstudio in Brakel

brakel • De bovenverdieping van Kapsalon Magic Hairline is het fonkelnieuwe domein van nagelstyliste Louelle Buise. Afgelopen zaterdag opende zij hier haar eigen nagelstudio. Het beroep van nagelstyliste is een serieus vak, dat je er niet zomaar even bij doet, vertelt Louelle.

Net zoals haar moeder Jeanine Buise, die de kapsalon beneden runt, is Louelle kapster. "Maar op een gegeven moment wilde ik meer. Daarom heb ik een opleiding tot allround nagelstyliste gevolgd bij Florence Beauty & Nails in Wychen. Dat is een prima opleiding om dit vak professioneel uit te kunnen oefenen."

Kunst of gel

Nu ze de opleiding af heeft, zet Louelle kunstnagels. "In alle kleuren en maten, met of zonder glittertjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen nagels te verstevigen. Dan krijg je een gellak behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van uv-licht. Een French manicure is een populaire vorm van nagelversteviging waarbij de nagels een wit randje krijgen, al dan niet met verlenging van de nagels."

Ze vervolgt: "Zo'n French manicure kan ook heel goed op de teennagels. Dat staat mooi als je in de zomer open schoenen draagt."

Over de zomer gesproken: "Klanten zijn hier van harte welkom om gebruik te maken van de zonnebank. Ik heb hier een zonnebank die heel snel bruint. Ideaal om een gezond kleurtje te krijgen."

Toekomst

Voorlopig kun je bij Louelle aankloppen voor verzorging en styling van nagels. Later komt daar visagie bij, dat is make-up aanbrengen met een speciaal doel zoals voor een bruiloft of feest. En het epileren van wenkbrauwen. Louelle: "Maar alles op zijn tijd. Want ik vind dat als je ergens aan begint dan moet je weten waar je het over hebt. Eerst het ene onder die knie krijgen en dan verder."

De nagelstudio van Louelle Buise is te vinden aan de Koningstraat 20 in Brakel.

Vincent Wibier