Rotonde voor veilige Maas-Waalweg

delwijnen • De kruising van de Maas-Waalweg met de Delwijnsestraat wordt een rotonde. De gemeenteraad van Zaltbommel trekt daarvoor 350.000 euro uit.

Het college had voorgesteld om een voorrangskruising aan te leggen, maar de raad kiest voor de veiligste oplossing.

"Ook de meerderheid van de omwonenden die op de informatieavond waren, hebben hun voorkeur voor een rotonde uitgesproken", gaf Gilco Grandia aan. Hij lichtte namens de ChristenUnie het wijzigingsvoorstel toe dat unaniem werd aangenomen.

De Maas-Waalweg houdt nu bij het bewuste kruispunt op, maar in 2018 moet de weg zijn aangesloten op de N832. Daardoor hoeven vrachtwagens niet meer over de dijken, waar veel scholieren fietsen.

"Er liggen nu al twee rotondes in de Maas-Waalweg, en er is een derde gepland bij Nederhemert. Het is consequent om ook bij deze kruising voor een rotonde te kiezen", aldus Grandia.

Volgens het college kost een rotonde op die plek 520.000 euro meer dan een voorrangskruising. De raad hoopt dat het voor 350.000 euro kan. Wordt het meer, dan moet het college terugkomen bij de gemeenteraad. De voorrangskruising die het college in gedachten had, kon betaald worden uit het budget dat Maasdriel en Zaltbommel al hebben gereserveerd voor het doortrekken van de Maas-Waalweg.