• Jan op 't Hof (rechts) neemt per 1 oktober het bedrijf van Ton Versluys over.
• Jan op 't Hof (rechts) neemt per 1 oktober het bedrijf van Ton Versluys over.

Op 't Hof neemt Versluys in Veen over

veen/nederhemert • Jan op 't Hof uit Nederhemert wordt per 1 oktober officieel de nieuwe eigenaar van Technische Groothandel Versluys in Veen. Voor beide partijen een win-winsituatie.

Aan de overname zijn een jaar lang gesprekken voorafgegaan. Daarin was er een klik tussen de eigenaar van Op 't Hof Gereedschappen en IJzerwaren en Ton Versluys, die sinds 2003 met zijn groothandel aan de Bagijnhof in Veen gevestigd is. Met de overname is het voortbestaan van zijn bedrijf gewaarborgd, legt Versluys uit. "Ik heb met name naar de toekomst gekeken en ik ben daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Technische Groothandel Versluys is een gezond bedrijf, maar de dynamische markt waarin we actief zijn (Versluys levert o.a. aan de automotive branche, red.) vraagt om andere kwaliteiten. Als eigenaar krijg je meer een managementfunctie en ik denk dat Jan dat meer in zich heeft dan ik. Hij kan het bedrijf beter positioneren in de markt en laten groeien. Ik weet 200 procent zeker dat hij daartoe in staat is. Het voelt vertrouwd om mijn bedrijf zo achter te laten."

Voor Op 't Hof is de overname vooral een kans die hij met beide handen heeft aangegrepen. "Meer vestigingen is geen doelstelling op zich, maar als er zo'n bedrijf als Versluys voorbij komt moet je dat serieus overwegen. Het bedrijf heeft een mooie regiofunctie in het Land van Heusden en Altena en hoewel het assortiment deels overlapt met het onze, kunnen we elkaar ook aanvullen. Bovendien is het pand in Veen pas gerenoveerd. Het ziet er pico bello uit."

Voor de klanten en werknemers van beide bedrijven verandert er in principe niets. Sterker nog, de klant blijft centraal staan in zowel Nederhemert als Veen.

"Dat is makkelijk gezegd", zegt Op 't Hof. "Maar zeker wel iets dat continu de aandacht heeft. Gelukkig kent Versluys een zelfde bedrijfsvoering." Versluys kijkt alweer vooruit. "Ik denk dat de klanten nog beter ontzorgd zullen worden."

Naast Nederhemert is Jan Op 't Hof samen met zijn broer Pieter ook actief op Urk. Op 't Hof richt zich met name op de zakelijke klanten, maar ook particulieren zijn welkom om iets te huren of te kopen. Op 't Hof kijkt er naar uit om vanaf oktober twee bedrijven aan te sturen. "Ik ben de laatste paar jaar al veel actief op kantoor en ik ben ook graag met cijfers bezig. Maar ik probeer wel een dag in de week actief te blijven op de werkvloer, hoor."

Versluys gaat aan de slag met zijn onderneming in kampeerauto's. "Een sprong in het diepe, maar zeker een uitdaging."


Tom Oostra