• Romano Brok op de cruiser.
• Romano Brok op de cruiser. Foto: aangeleverd

BMX-er Romano Brok zesde in Baarn

ammerzoden • Romano Brok en Wino van Rijswijk van FCC Ammersoyen reden zondag een topcompetitiewedstrijd in Baarn. Romano eindigde in de finale als zesde.

Wino kon geen finaleplaats op zijn naam schrijven.

Negen clubgenoten kwamen dezelfde dag in actie in de finales op het goed verzorgde BMX-terrein van The Whoopers in Berlicum. Daarmee was FCC Ammersoyen goed vertegenwoordigd. Daan Spierings en Twan Verhoeven wisten een sterk optreden neer te zetten. Deze 'Ammersoyen-trein' reed samen met Jules de Waal naar een goede klassering met finaleplaatsen nr. 2, 3 en 6. Andere rijders kwamen ook in de halve en kwartfinales terecht.

Pinksterweekend

Romano was in het Pinksterweekend ook al tot de finale doorgedrongen tijdens de vierde wedstrijd voor het algemeen klassement in Made, bij de cruisers en twintig-inch-klasse. Het weer was wisselend met af en toe een grote bui, maar dat hield de rijders niet thuis.

Voor Cas van Rangelrooij liep het Pinksterweekend anders dan gehoopt. Hij ging als enige rijder van FCC Ammersoyen naar het Nederlands Kampioenschap van de NFF in Winschoten. Cas was na een gebroken duim weer net op de fiets en reed Tweede Pinksterdag fantastisch goede races. Hij lag in de kwartfinale op de juiste positie om door te kunnen naar de halve finale.

Helaas kwam hij toen hard ten val, brak hierbij zijn pols en verstuikte ook zijn andere hand.

q www.fcc-ammersoyen.nl