• Marjolijn bij haar abstracte schilderij.
• Marjolijn bij haar abstracte schilderij. Foto: aangeleverd

Kunst Verdraagzaamheid

zaltbommel • Sinds afgelopen week hangt er een schilderij van kunstenares Marjolijn Koppelaars bij De Verdraagzaamheid in Zaltbommel.

Eigenaar Anthony Blom heeft na overleg met Koppelaars over kleuren en na het bekijken van haar andere werk een opdracht gegeven voor een schilderij van een vierkante meter.

Marjolijn Koppelaars schildert abstract en landschappelijk werk. Omdat het uitzicht vanuit de ramen van De Verdraagzaamheid al een prachtig landschap laten zien, is hier gekozen voor een abstract werk.

Voordat ze gaat schilderen, stelt de Bommelse kunstenares zich de vraag: wat zijn de kleuren van mijn emoties. Haar inspiratiebron vormt de natuur. De sfeer, de kracht en de impact daarvan, dat probeert zij te schilderen zowel abstract als meer realistisch. Haar schilderijen geven altijd een strijd weer, licht en donker, hard en zacht, tegenslag en hoop.

"Schilderen is voor mij als reizen, reizen is nieuwe dingen ontdekken. Soms reis ik naar een herkenbare plek, soms maak ik een innerlijke reis. Of ik nou realistisch werk of meer abstract, het is allebei een reis met allebei een bestemming, een nieuw werk.. En als dat af is, voelt het als thuiskomen."