Zorg voor dementerenden op plek Meidoorn

kerkdriel • Het Gastenhuis wil op de oude locatie van basisschool De Meidoorn een kleinschalig zorgcentrum bouwen voor mensen met dementie.

Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. Zo zorgen zij ervoor dat het Gastenhuis echt deel gaat uitmaken van een wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij.

In navolging van Dordrecht, Vleuten, Leusden, Roden, Teteringen en Druten is het Gastenhuis ook van plan om in de gemeente Kerkdriel een vestiging te openen. Het Gastenhuis heeft de Venuslaan 15 in Kerkdriel op het oog, de plek van de voormalige basisschool de Meidoorn, die vorig jaar verhuisd is naar de Kerkstraat.

In de vestiging zelf worden twintig appartementen gerealiseerd. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen welkom in de sociëteit. Zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand.

Informatiebijeenkomst

De gemeente heeft volgens de initiatiefnemers positief gereageerd. Omwonenden hebben een uitnodiging gekregen voor een informatiebijeenkomst op maandag 23 mei.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij onder andere de initiatiefnemers Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad ontmoeten en krijgen zij inzage in de plannen. Er is deze avond ruim de tijd voor het stellen van vragen. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op www.hetgastenhuis.nl.

De initiatiefnemers zoeken nog een zorgpaar voor het Gastenhuis in Kerkdriel. Voor belangstellenden wordt later een aparte informatiebijeenkomst gehouden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie alvast kijken op www.zorgpioniers.nl en daar ook kenbaar maken of ze uitgenodigd willen worden voor de bijeenkomst.