• Jeugdpodium kan nog nieuwe leden gebruiken.
• Jeugdpodium kan nog nieuwe leden gebruiken. Foto: Geursen

Jeugdpodium speelt blijspel 'Rijk'

hurwenen • Jeugdpodium van Stichting Geursen Producties speelt zaterdag 21 mei het stuk 'Rijk' in dorpshuis De Kil in Hurwenen.

Het stuk gaat over twee uitersten in de samenleving. Het is een voorstelling om te lachten en om over na te denken. Het verhaal gaat over de familie Berghuis, met vader, moeder en drie dochters. Financieel hebben ze het goed voor elkaar, maar verder gaat het niet zo goed met ze. Ze hebben nauwelijks contact met elkaar en moeder Wilma is neurotisch en zit stevig aan de medicatie. De drie dochters zijn op zichzelf aangewezen, waarbij de een zich probeert vrij te vechten uit het keurslijf, de ander zich verstopt achter haar studie en de derde dochter er maar een beetje bij hangt. Aan de andere kant van de stad leeft een groep krakers onder erbarmelijke omstandigheden, maar ze hebben elkaar en dat is hun rijkdom. De vraag is alleen hoe lang nog, want het pand waar ze wonen wordt binnenkort gesloopt en het wachten is op de ME om ze er uit te halen. Wat gebeurt er als het rijke gezin en de krakers elkaar bij toeval ontmoeten?

Nieuwe leden

Jeugdpodium is een goedlopende machine met jongeren, die er voor elkaar zijn. Na afgelopen seizoen is er niemand weg gegaan, zijn er twee nieuwe leden bijgekomen en een oude bekende teruggekeerd. Er is altijd ruimte voor nieuwe leden. Meer informatie over Geursen Producties staat op de website.

Kaarten voor de voorstelling kosten 6 euro, reserveren kan via: reserveer.bij.ons@gmail.com

q www.geursenproducties.com