Kyra in touw na aardbeving Ecuador

zaltbommel/ecuador • Kyra Mohringer uit Zaltbommel zet zich in voor slachtoffers van de aardbeving die op 16 april de westkust van Ecuador heeft getroffen.

Kyra woont sinds februari in een dorpje aan de kust van Ecuador. Dit dorp is gespaard gebleven tijdens de beving. Maar de streek iets verder naar het noorden heeft het zwaar te verduren gehad. Kyra hielp er een paar dagen mee en schrijft op Facebook: "Vanuit een vrijwilligerskamp worden de slachtoffers geholpen met voedsel, kleding, medicijnen etc.. Iedere dag gaat een groepje op verkenning in de buurt om tot de ontdekking te komen dat er talloze dorpjes zijn die sinds de aardbeving zonder water, voedsel, matrassen en medicijnen zitten."

Kyra wil zich specifiek inzetten voor maaltijden. "De keuken is groot genoeg om voor 5000 mensen lunch en avondeten te maken, maar we kunnen maar 1200 porties maken omdat er geen auto's zijn om het eten naar de dorpjes te brengen. In Montañita, het dorpje waar ik woon, wil ik mensen met een auto optrommelen om naar het noorden af te reizen en een steentje bij de dragen. Al is het maar voor één dag!"

Tot nu toe is er genoeg voedsel om voor 5000 mensen te koken, maar de donaties nemen af nu de ramp wat langer geleden is. "Maar de slachtoffers hebben nog steeds honger en er zijn zelfs nog mensen helemaal niet geholpen!" aldus de Zaltbommelse. "Voor bijvoorbeeld 35 euro kunnen we twintig kilo rijst kopen waarmee we vijfhonderd mondjes kunnen voeden."

Kyra vraagt mensen in Nederland om geld naar haar rekening over te maken. Er staat geen instantie achter, het gaat om een persoonlijke actie. Het IBAN-nummer is NL 11 SNSB 0930 1676 86.