• De feestcommissie verwacht een topweek.
• De feestcommissie verwacht een topweek. Foto: aangeleverd

'We kunnen meer dan alleen voetballen'

well • Hoewel het sportief gezien voor het vlaggenschip van WSV Well niet bepaald het meest succesvolle seizoen in de historie van de club was, wordt het seizoen 2015-2016 toch feestelijk afgesloten. De dorpsclub bestaat deze zomer namelijk zeventig jaar en dat wordt gevierd met een feestweek.

Officieel is de voetbalvereniging W.S.V Well opgericht op 21 juni 1946. Toch werd er twaalf jaar voor de officiële oprichting al in competitieverband gevoetbald. De club Well nam het in 1934 op tegen Kerkwijk, Wijk en Aalburg, Zuilichem, Veen, Andel, Woudrichem, Kozakken Boys en D.V.O.

Zeventig jaar na de officiële oprichting van de Wellse Sport Vereniging Well speelt van die clubs alleen Kerkwijk nog in dezelfde afdeling van het amateurvoetbal. De dorpsclub eindigt dit seizoen zelfs in de onderste regionen van de vierde klasse, maar toch valt er voor Well aan het einde van het seizoen weldegelijk het een en ander te vieren. Behalve het zeventigjarig bestaan zijn ook een aantal teams kampioen geworden, waaronder het tweede elftal.

Mede daarom denkt de feestcommissie van de club dat het een succesvolle feestweek wordt.

Mensen uit het dorp

De feestcommissie, bestaande uit tien leden, heeft een programma samengesteld dat naar eigen zeggen voor ieder wat wils biedt. Joanne Gouda Quint en Fieke Vugs, twee speelsters van het damesteam van WSV Well, horen ook bij die feestcommissie.

Vugs zegt te hopen dat ze met de activiteiten niet alleen maar de leden naar de club trekken: "We willen laten zien dat we meer kunnen dan alleen voetballen, want het is de bedoeling dat we nieuwe mensen bij de club krijgen. We vinden het namelijk belangrijk dat ook de mensen uit het dorp, die weleens op zaterdag naar het voetbal staan te kijken, meer binding met onze club krijgen."

Daarom zijn de quiz, de feestavond met de DJ's van Radio 538 en de afsluiting van het seizoen voor iedereen toegankelijk die de club een warm hart toedraagt.

De feestcommissie heeft volgens Gouda Quint bovendien ook aan de jeugdige voetballertjes gedacht: "Voor onze jeugdleden organiseren we in samenwerking met RKC Waalwijk een voetbalclinic, waar trainers en staf en misschien een aantal spelers hun medewerking aan verlenen. Op zaterdagochtend zijn er tot 13.00 uur ook activiteiten georganiseerd voor de jeugd, dus we verwachten een topweek", besluit Gouda Quint enthousiast.

De feestweek begint op woensdag 18 mei met de voetbalclinic, speciaal voor de basisschoolgaande jeugdleden. Op donderdag vindt er een pubquiz plaats, waaraan iedereen mee mag doen. Op vrijdag komen de DJ's van Radio 538 naar Well, waarna op zaterdag het seizoen wordt afgesloten met een zeskamp en een feestavond.


Martin van Hemert