Eerste vrouwenteam HRC eindigt in middenmoot

rossum/hurwenen • Op een zonnige moederdag speelde het eerste vrouwenteam van HRC'14 de laatste wedstrijd van het seizoen in Boskoop. Het pittige duel eindigde in een 5-1 verlies.

Het was een wedstrijd vol overtredingen en hard spel. HRC speelde, geholpen door een straffe wind, de eerste helft veelal op de helft van de thuisploeg. Floreant had moeite met de bal voorin te krijgen, toch creëerden zij een paar keer gevaar in de zestien van HRC. En in de 24e en 26e minuut leidde dat tot twee doelpunten. Dus na een klein half uur spelen, keek het bezoekende team tegen een 2-0 achterstand aan.

Het spel werd langzaam steeds grimmiger. In de rust werden de aanvoerders door de scheidsrechter aangesproken en met name de thuisploeg werd de wacht aangezet. Na rust kwam Floreant nog tweemaal met succes voor de goal. In de 68e minuut veroorzaakte de aanvoerster van Floreant wederom een opstootje en besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Na tien minuten en een berisping voor de aanvoerster van de thuisploeg, werd de wedstrijd hervat. Beide ploegen scoorden in de resterende tijd één keer. Voor HRC doelpuntte Sabine van de Sluis. En zo eindigde deze bijzondere wedstrijd in 5-1. Het team eindigt de competitie in de middenmoot.

De andere damesteams van HRC speelden voor het kampioenschap. Beide teams wonnen en dat betekende twee dagen feest bij HRC.