• Biologische varkenschouderij Van den Bogert doet ook mee.
• Biologische varkenschouderij Van den Bogert doet ook mee. Foto: Gert van den Bosch

'Beleef de Boerderij' met Pinksteren

bommelerwaard • Zeven boeren en telers in Hedel, Ammerzoden en Well zetten op Tweede Pinksterdag van 10:00 tot 17:00 uur de deuren van hun bedrijf open voor publiek.

Bij de melkveehouderij en boerengolfboerderij van de familie Van Zeelst aan de Achterdijk 57 in Hedel kunnen kinderen onder meer op de boerenstormbaan en melkbus heffen. Om 12:00 uur is het feest voor de koeien; dan gaan ze weer voor de eerste keer de wei in na een lange stalperiode.

Kinderopvang De Vrijbuiter aan de Achterdijk 10 in Hedel verzorgt rondleidingen en bij IJsboerderij De Schoonheuvel aan de Veldweg 55 in Hedel zijn tal van activiteiten zoals bezichtiging van de melkrobot, een koeienspringkussen en nog veel meer.

Andries en Janny van den Bogert van het biologisch varkensbedrijf aan de Mezenweg 11 in Hedel vertellen alles over het varkensleven en bezoekers mogen een biggetje knuffelen. Op Fruitbedrijf De Sterrengaard aan de Middelingenseweg 51 in Hedel krijgen bezoekers rondleidingen, kunnen ze meedoen aan wilde plantenwandelingen en pony rijden. Champignonkwekerij De Hopwaag verzorgt rondleidingen en een kookworkshop, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in de natuurspeeltuin.

Op biologische boerderij Schuttershof aan de Maaijenstraat 38 in Well zijn varkens, biggetjes, koeien en kalfjes.

De toegang tot alle boerderijen is gratis. Tussen de bedrijven rijden huifkarren heen en weer. Bezoekers kunnen meedoen aan een fotoprijsvraag. Meer informatie over de prijsvraag en over de dag zelf staat op:

q www.capreton.nl