Turnsters naar bondskampioenschap

aalst • Vijf turnsters en twee turners van Hamarithi hebben een ticket afgedwongen voor het bondskampioenschap 2e en 3e divisie.

De talentvolle jongens Mike van den Broek en Koen Hermes hebben een lange wedstrijdcyclus, waarin zij momenteel nog de halve finale 2e divisie moeten gaan turnen in het weekend van 21 mei. Abel Jooren had goede kans om het bondskampioenschap 4e divisie te gaan halen, maar struikelde een aantal weken terug bij het onderdeel voltige, waardoor doorstromen niet meer mogelijk was. Wel was hij erg dichtbij en is kans op promotie nog mogelijk. Bij de dames zijn er dit jaar vijf turnsters geplaatst voor de bondskampioenschappen. Emma van de Werken behaalde in Harlingen op de halve finale een reserveplaats voor de meerkampfinale in de 2e divisie. Nadine Vervoorn blesseerde zich met sprong, waardoor zij het seizoen vroegtijdig stopte en niet kon meedoen met de voorrondes. Valérie Brandsma (pupil 2) scoorde een 7e plaats op de halve finale 3e divisie in Dalen. Ook behaalde zij een monsterscore op het onderdeel sprong (bijna 14 punten). Zij doet mee met de meerkampfinale en toestelfinale sprong op zaterdag 21 mei in Dordrecht.
Emma Burghout (jeugd) wist een goede wedstrijd te turnen en bij de eerste 5 te eindigen in de halve finale. Vera Westervoort (jeugd) verbaasde tijdens de halve finale in Dalen. Ze kreeg de bronzen medaille omgehangen en behaalde een reserve toestelplaats op balk. Beide meiden mogen naar de meerkampfinale in Dordrecht. Tessa van Dalen (junior) turnde een foutloze wedstrijd en veroverde een plekje in de balkfinale. Ook zij mag naar de meerkampfinale en toestelfinale in Dordrecht. Het is voor het eerst dat Hamarithi een juniorturnster aflevert op een bondskampioenschap. Hannah van Boggelen (pupil 1) mocht in Bergschenhoek haar halve finale turnen. Dit gaat via loting. Hannah begon wat onwennig op de balk, maar maakte het op de andere onderdelen weer netjes af. Zij mag haar bondskampioenschap 2e divisie gaan turnen in Waalwijk op 28 mei. Naast de meerkampfinale turnt zij ook de toestelfinales brug/rek en sprong.