Avond over sluiting kerk Velddriel

velddriel • Stichting Sint Martinuskerk Velddriel i.o. houdt maandag 9 mei in dorpshuis De Boxhof een avond over de voorgenomen sluiting van de kerk. De avond begint om 20:00 uur.

De stichting en veel Velddrielse parochianen willen de kerk open houden. Ook de contactgroep van de oude St. Martinusparochie wil niet dat de kerk gesloten wordt. Tijdens de avond wordt onder meer gesproken over het oprichten van de stichting en het benoemen van de bestuursleden. Ook de doelstellingen van de stichting worden besproken. Daarnaast geeft de contactgroep een presentatie waarin zij aangeven welke stappen kerkbestuur en contactgroep hebben gezet in de procedure tot sluiting en verkoop van het kerkgebouw. Ook de verdere procedure om sluiting te voorkomen komt aan de orde. De stichting hoopt dat veel mensen de avond bijwonen, ook jongeren en dat veel mensen hun mening geven over openhouden of sluiting van de kerk.

In januari werd bekend dat de katholieke kerken – inclusief pastorieën - in Velddriel en Alem in de verkoop gingen. Eerder werden de kerken in Rossum en Hedel ook in de verkoop gegooid. Reden: bisdom Den Bosch wil haar begroting rond krijgen en de katholieke kerken kampen met teruglopende bezoekers.