• Avondvierdaagse in 2011.
• Avondvierdaagse in 2011. Archieffoto: Lya Cattel

Avondvierdaagse ook voor rolstoelers

regio • De Bommelerwaardse avondvierdaagse beleeft zijn veertigste editie. Op de laatste avond kunnen ook mensen in een rolstoel meegenieten van het thema Glitter en Glamour'.

De avondvierdaagse zal plaatsvinden van dinsdag 24 mei tot en met vrijdag 27 mei. Voor het jubileum gaat de organisatie, Rode Kruis Bommelerwaard, terug naar de roots. "De laatste decennia wordt de vierdaagse georganiseerd door de vrijwilligers van het Rode Kruis, maar oorspronkelijk is het initiatief opgezet door de Lions", vertelt Guus Krähe, bij het Rode Kruis eerste aanspreekpunt voor de avondvierdaagse.

Om dit jaar extra feestelijk te eindigen is besloten om de laatste avond gezamenlijk met de Lions te organiseren. "Speciaal voor ons jubileum willen we mensen in een rolstoel de kans geven dit evenement mee te beleven. Voor hen is een speciale route van zo'n drie kilometer uitgezet." De rolstoelers starten vrijdag om 19.00 uur. Ze moeten zich vooraf opgeven via info@rodekruisbommelerwaard.nl of 06-15021035. Het verzoek is om zoveel mogelijk zelf te zorgen voor een eigen begeleider. Mocht dit niet lukken dan zorgt de organisatie daarvoor. In totaal kunnen ongeveer vijftig rolstoelers meedoen aan dit evenement.

De vrijdag is natuurlijk van oudsher al een feestelijke dag met het inhalen van de wandelaars. "We hopen dat dit jaar ook alle bezoekers in Glitter en Glamour naar de binnenstad zullen komen", zegt Krähe.

De avondvierdaagse start dit jaar weer in Kerkdriel op de dinsdagavond, de woensdagavond is Zuilichem uitvalsbasis, donderdag Hedel en de finale op vrijdag vindt plaats in Zaltbommel. Op de eerste drie avonden starten de afstanden als volgt: 15 kilometer om 18.45 uur, 10 kilometer om 19 uur en de 5 kilometer om 19.15 uur. Op vrijdag starten we voor de langste afstanden iets eerder. Zo start de 15 kilometer al om 18.15 uur en de 10 kilometer om 18.45 uur. De 5 kilometer start om 19.15 uur. Dit om uiteindelijk zoveel mogelijk gezamenlijk binnen te kunnen komen met muziek.


q www.rodekruisbommelerwaard.nl