• Amber Groeneveld en Rosalie 't Lam.
• Amber Groeneveld en Rosalie 't Lam. Foto: Hamarithi

Rosalie 't Lam wint bronzen medaille

aalst • Rosalie 't Lam van SV Hamarithi uit Aalst heeft zaterdag een bronzen medaille gewonnen tijdens de regiofinale van Midden Nederland.

Rosalie deed 's middag samen met Amber Groeneveld mee in de finale in de Jeugd D1. De turnsters begonnen hun wedstrijd goed op vloer met monsterscores. Amber turnde naar een 14,600 en Rosalie behaalde een 15,350. Op sprong waren de turnsters één van de weinigen die een half in half uit turnden. Dit moeilijkere element dat meer D-score oplevert werd daarnaast ook nog erg goed uitgevoerd. Beide turnsters leken in een flow te zitten en ook het toestel brug leverde geen obstakels. Mooie oefeningen met een goede kip en wegzet waren het resultaat. Na drie toestellen stonden Rosalie en Amber er dan ook goed voor. Alleen de balkoefening moest nog worden uitgevoerd. Amber moest helaas het toestel een keer verlaten door een iets te hard ingezette radslag. Rosalie turnde een plaatje van een oefening met stabiele landingen in de acrobatische elementen. De oefening was goed voor een tweede plaats op dit toestel met een 13,550. Amber turnde naar een elfde plaats. Rosalie mocht plaatsnemen op het podium en kreeg het brons omgehangen. Beide turnsters hebben zich geplaatst voor het districtskampioenschap op 4 juni in Amsterdam.

In de ochtend was het de beurt aan de Pupillen. Janinka Egas en Dana Jooren. Beiden turnsters behaalden exact hetzelfde cijfer, een 12,250. Janinka kon zichzelf met een mooie vloeroefening en een goede sprong omhoog werken in het klassement. Ze behaalde een tiende plaats en plaatste zich daarmee voor de districtsfinale. Dana haalde een 19e plaats.