Zuilichem verspeelt kans op periodetitel

zuilichem • De streekderby tussen Zuilichem en GVV'63 leek vooraf een gemakkelijke overwinning voor Zuilichem op te leveren. Niets bleek minder waar; het al gedegradeerde GVV'63 won met 2-0 op de Meidijk van de nummer vier van de derde klasse. Zuilichem begon goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal opgelegde kansen. Tot driemaal toe kwam de ploeg van trainer Ron Laros in een 1-op-1-situatie met de keeper, maar deze werden geen van allen benut. "Die hadden er gewoon in gemoeten. Na rust was er maar één ploeg die op instelling en door het goede voetbal aanspraak maakte op de overwinning en dat was GVV'63." De eerste goal van de wedstrijd viel vlak na rust, waarna volgens Laros de welbekende 'koppies' bij Zuilichem gingen hangen: "Bij de eerste de beste tegenslag geven we niet thuis en dat is iets dat ik al lange tijd in de ploeg zie terugkomen." Na iets meer dan een uur maakte GVV'63 de 0-2, wat tevens de eindstand betekende. Zuilichem verliest door die nederlaag het uitzicht op een periodetitel.