• De SGP-jongeren maakten kennis met de burgemeester.
• De SGP-jongeren maakten kennis met de burgemeester. Foto: SGP jongeren

SGP-jongerenafdeling in Zaltbommel

zaltbommel • Zaltbommel heeft sinds afgelopen donderdag een eigen SGP-jongerenafdeling. Acht jongeren vormen samen het bestuur.

Zij hebben als doel om christelijke jongeren uit de Bommelerwaard te betrekken bij de politiek. Donderdag, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, kreeg de groep een rondleiding in het oude stadhuis op de Markt. Daar maakten kennis met de lokale SGP-fractie en met burgemeester Albert van den Bosch. Aan het einde van hun bezoek gingen ze met de burgervader op de foto.

Voorzitter van de lokale jongerenafdeling is Jan-Herber Hogendoorn. Hij vindt het belangrijk dat de jeugd ook op lokaal niveau bezig is met christelijke politiek. "Want de jeugd is de toekomst", zegt hij. "Kinderen vanaf 11 jaar kunnen al lid worden, tot 15 jaar is het lidmaatschap zelfs gratis. Op die manier steunen jongeren de christelijke politiek en krijgen ze om de paar maanden een magazine. Wij gaan ons inzetten voor christelijke politiek door deel te nemen aan activiteiten en door deze zelf te organiseren. We willen hiermee bijdragen aan toerusting en vorming, want dat vinden wij belangrijk. Daarnaast bieden we ook ondersteuning aan de lokale SGP."

Facebook

SGP-Jongeren Zaltbommel heeft een eigen facebookpagina om geïnteresseerden op de hoogte te houden van de activiteiten. Om extra feestelijk te beginnen, verloten zij onder iedereen die de pagina leuk vindt, een heerlijke taart.

q www.facebook.com/sgpjzaltbommel