• Vooraan in een volle kerk, best spannend.
• Vooraan in een volle kerk, best spannend. Foto: Fotolux.nl

Meiden zingen in mis

zaltbommel • Met vijftien jonge meiden meezingen in een groot werk met orkest en een koor van volwassenen. Dat deed het Jeugdkoor van Koorschool Senta onder leiding van Sylvia van der Vinne.

Zaterdag werd in de Sint Maarten The Armed man: A Mass For Peace van de hedendaagse componist Karl Jenkins uitgevoerd. Een indrukwekkende mis voor vrede.

Imam

Het jeugdkoor van Koorschool Senta zong daar samen met het Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor- Belcanto gemengd koor, met het Begeleidingsorkest van de Muziekschool Zaltbommel, en met de imam van de Ennasser moskee. Het geheel onder leiding van dirigent Corné Mooibroek.

Ontroerend

Het jeugdkoor ontroerende met hun even jonge als zuivere stemmen waardoor de dirigente Sylvia van der Vinne een magistrale koorklank kon doen opstijgen. Daarmee werd tegelijk de aandacht gevestigd op het schrille contrast tussen oorlog en jeugd.

En voor de vijftien jonge meiden was het een ware belevenis. Zeker omdat de kerk zo vol zat. Tot de achterste banken en bijgezette stoelen was hij gevuld. En daar sta je dan zomaar vooraan, in het zicht van iedereen. Maar het jeugdkoor is inmiddels ervaren. Ze hebben al meerdere optredens achter de rug.

Met opa

Voor drie jonge zangeressen was het wel een speciale gebeurtenis. Hun opa's zongen bij de bassen in het volwassen koor. Marieke van Hoof vond het prachtig om samen met opa Wim Zondag te zingen; evenals Eline Kanters en Janneke van Gelder met hun opa Bart van de Wiel. Maar de opa's zelf vonden het eigenlijk nog ontroerender.

"Een indrukwekkend concert", vond ook Sylvia van der Vinne. "En een fijne samenwerking tussen de verschillende Bommelerwaardse verenigingen."