• Eric Jansen uit Culemborg is één van de negen dichters.
• Eric Jansen uit Culemborg is één van de negen dichters.

Negen dichters doen mee op 5 mei

regio • Onder het motto PoëzieTourdeWaal (PTdW) gaan negen dichters uit het Rivierenland op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei, op pad met voordrachten langs de Waal.

De dichterstour maakt deel uit van het bevrijdingsevenement 'Tour de Waal: Fietsen voor Vrijheid'. De dichters doen tijdens hun tour negen locaties aan. De start is om 13:00 uur, de afsluiting rond 17:00 uur op de Markt in Zaltbommel met een poëziefinale.

Het thema van de dag is 'Dichters voor de vrijheid'. Initiatiefnemer van de PTdW is dichter Thom Ummels uit Nederhemert. Hij riep dichters in de regio op om aan de tour mee te doen en is zeer ingenomen met het aantal reacties.

Locaties

De dichters zijn verdeeld in groepjes en gaan voordrachten houden om 13:00 uur in Fort Vuren in Vuren en De Gouden Molen in Rossum; om 14:00 uur in de Muziektent in Haaften en in Kasteel Ophemert; om 15:00 uur in de Kasteelruïne in Zuilichem en het Kerkje van Heesselt; om 16:00 uur op Slot Loevestein en in Stroomhuis Neerijnen en om 17:00 uur tijdens de Grande Finale op de Markt in Zaltbommel.

Dichters

De negen deelnemende dichters zijn: Leo van der Laan uit Bruchem, Anne Fièn (Levien Vermeer) uit Asperen, Hestia Peek uit Leerdam, Eric Jansen uit Culemborg, Inge van Wijgerden uit Gameren, Annejan Kuperus uit Zuilichem, Marcel Vaandrager uit Werkendam, Joep Beliën uit Zaltbommel en Thom Ummels uit Nederhemert.

q www.beeldvanoranjelinten.nl