Succes op elk niveau voor leden Hamarithi

aalst • Turnster Hannah van Boggelen van Hamarithi heeft zich geplaatst voor de finale van het landelijke kampioenschap turnen in de tweede divisie. Ze plaatste zich ook nog voor twee toestelfinales. Mike van den Broek en Koen Hermes gaan naar de halve finale. Ook turnden er dit weekend leden in de regiofinale.

Hannah komt uit in de categorie Pupil 1 N2 en mocht tijdens de halve finale starten op één van haar favoriete toestellen, balk. Dit keer maakte ze echter een flinke wiebel. Dat zorgde voor wat puntenaftrek. Op het toestel vloer turnde Hannah een nette oefening, maar was ze wel iets eerder klaar dan de muziek ophield. Hannah wist het goed op te lossen en een 12,767 was het resultaat. Haar sprong was een plaatje, met een tweede plaats en 13,633 als resultaat. Hannah mag een toestelfinale sprong turnen. Op rek had ze wat last van zenuwen, maar met een losom tot handstand en nette reuzen behaalde Hannah maar liefst een 14,067. Hierdoor plaatste Hannah zich ook voor de toestelfinale rek.

Hannah behaalde allround een zesde plaats. De beste 18 turnsters plaatsten zich voor de bondsfinale, in de volksmond het NK turnen. De turnster heeft zich dus ruimschoots geplaatst. Op 28 mei mag ze laten zien wat zij waard is in Waalwijk.

Mike van den Broek uit Nederhemert heeft in Kampen de bronzen medaille veroverd op de meerkamp in de tweede divisie. Hij komt uit voor SportBalans en traint ook een aantal keer in de week bij Hamarithi. Bij de instap 10, tweede divisie, presteerde hij vooral goed aan de ringen.

Koen Hermes uit Hedel turnt bij de pupillen 8, tweede divisie. Hij behaalde de zevende plaats en zit dus ook bij de eerste tien die naar de halve finale mogen. Aiden Thijs (ook instap 10) werd twintigste.

Districtskampioenschap

Vijf van de acht keuzeturnsters van Hamarithi die zaterdag de regiofinale in Amsterdam turnden, zich te plaatsen bij de top 18. Aukje de Haan, Rachelle van Leeuwen, Charlyse Uleman, Marieke van den Broek en Sam Glaubitz turnen namens Hamarithi hun Districtskampioenschap op 28 mei.