• Fanfare Juliana geeft op zondag 24 april een concert.
• Fanfare Juliana geeft op zondag 24 april een concert. Foto: Fanfare Juliana

Eerbetoon aan RK-kerk in Rossum

rossum • Fanfare Juliana geeft zondag 24 april om 11:30 uur een bijzonder concert in de voormalige HH Martinus- en Barbarakerk in Rossum.

Het kerkgebouw aan het Mgr. Bekkersplein is op 13 februari voor het laatst gebruikt voor een eucharistieviering. Het gebouw is inmiddels verkocht en er zijn plannen om er appartementen in te maken. Het bisdom in Den Bosch heeft in 2013 besloten meerdere kerken in de Bommelerwaard te sluiten, vanwege het teruglopende kerkbezoek. Naast de kerk in Rossum zijn ook de gebouwen in Alem en Hedel gesloten en in de verkoop gezet. Fanfare Juliana heeft een bijzondere band het de kerk. Diverse keren heeft de vereniging er Kerstvieringen en donateursconcerten gegeven. Volgens de fanfare heeft het gebouw een prachtige akoestiek. Mede daarom heeft de Fanfare Juliana besloten om het jaarlijkse donateursconcert, dat voor iedereen toegankelijk is, te houden in dit gebouw, als een soort eerbetoon.

Het concert is samengesteld door de eigen fanfareleden, die een Top12 hebben samengesteld van de mooiste arrangementen van de afgelopen tien jaar. Op het programma staan arrangementen zoals Moment for Morricone uit de film Once Upon a time in the West, Out of Africa en Pirates of the Caribean. Ook het gevoelige Highland Cathedral en Swing when you are Winning van Robbie Williams worden uitgevoerd.

Het slotconcert van Fanfare Juliana begint om 11:30 uur, de entree is gratis en elke bezoeker ontvangt bij binnenkomst een gratis kopje koffie. na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten.