Jongeren op zoek naar hun stamboom

tiel • Het Regionaal Archief Rivierenland organiseert in de meivakantie een cursus stamboomonderzoek voor jongeren van twaalf tot zeventien jaar samen met een ouder of grootouder.

Tijdens de aankomende meivakantie organiseert het Regionaal Archief Rivierenland, samen met stamboomonderzoeker Paul Welling, een korte cursus stamboomonderzoek voor jongeren. Ze worden aangemoedigd hun vader of moeder of nog liever opa of oma mee te nemen, als die interesse hebben in geschiedenis en familiegeschiedenis.
In twee bijeenkomsten, op dinsdag 3 mei en vrijdag 6 mei, komen de beginselen van het doen van stamboomonderzoek aan bod. Hoe moet je beginnen? Waar kan je beginnen? Hoe bewerk je de gevonden gegevens tot een overzichtelijk bestand? Wat kan je digitaal al vinden? Wat kun je doen met je computer en je smartphone? De deelnemers gaan vooral aan de slag om een begin te maken met hun onderzoek.

Verhaal

Tijdens deze twee bijeenkomsten ontdekken de deelnemers hoe leuk het is om onderzoek te doen naar je familie en hoe je de verhalen van je familie kunt samenvatten in een boeiend verhaal. De bronnen die zich bij het Regionaal Archief Rivierenland bevinden kunnen worden geraadpleegd. Het werkgebied bestaat uit acht gemeenten, waaronder Maasdriel, Neerijnen en Zaltbommel.

Er is plaats voor tien koppels en deelname gebeurt op volgorde van binnenkomst van aanmelding. Kosten voor deelname zijn 10,00 euro per koppel of 5,00 euro voor wie alleen komt. De data zijn dinsdag 3 mei en vrijdag 6 mei van 14.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan via aanmelden@
rarivierenland.nl.