• Vanaf 29 april verkoopt Frank ook voorjaarsbloeiers.
• Vanaf 29 april verkoopt Frank ook voorjaarsbloeiers. Foto: Lya Cattel

Gelderse Pracht gestart in Nieuwaal

nieuwaal • Frank van den Heuvel uit Nieuwaal is onlangs gestart met zijn eigen hoveniersbedrijf: Gelderse Pracht. Vanaf 29 april gaat hij ook bloeiende plantjes verkopen.

Frank (20) is de jongste zoon van Catrinus en Artje van den Heuvel, die een veehouderij en loonbedrijf runnen aan de Beemstraat 17. Zijn twee broers en een oudere zus met haar man zijn ook zelfstandig ondernemer geworden. "Het ondernemen zit in de familie", vertelt hij. "Alleen mijn tweelingzus werkt liever in loondienst."

Bloemstukken maken

De jonge ondernemer heeft naast het hovenierswerk nog een grote passie: het maken van bloemstukken. "Ik vind het erg leuk om creatief met het materiaal om te gaan", zegt hij. "Boeketten maken, stukken op maat, ik vind het een uitdaging om het werk helemaal naar wens van de klant af te leveren." Frank is ook gestart met het maken van bloemstukjes voor Plantion in Ede. Dat is een veiling waar bloemisten uit het hele land kant-en-klare bloemstukken inkopen. "Ik hoop dat mijn bedrijf hierdoor veel naamsbekendheid krijgt", zegt hij.

Bloemen uit de regio

Frank kan gebruik maken van verschillende ruimtes op het terrein van zijn ouders. "Daar ben ik ontzettend blij mee, want op deze manier kan ik zonder al te grote kosten met mijn bedrijf starten", zegt hij. Groot voordeel is dat hij er voorraden en machines kan opslaan. Veel bloemen heeft hij overigens nooit op voorraad, die haalt hij liever bij de vele kwekerijen in de Bommelerwaard. "Ik ben heel trots op de bloemen in deze regio", zegt hij.

Op het terrein van zijn ouders heeft hij een eigen kasje gebouwd, waar hij diverse kleurige planten kweekt. Vanaf 29 april gaat hij voorjaarsbloeiers, perkgoed en opgemaakte bakken verkopen op het terrein. "Het is leuk dat mensen dan vanaf de weg al kunnen zien wat ik hier doe", vindt hij. "Op die manier kunnen veel mensen me leren kennen en wie weet komen daar weer mooie opdrachten uit voort."
Het maakt Frank niet zoveel uit waar hij in tuinen werkt. "Ik vind het een uitdaging om een compleet nieuwe moderne tuin aan te leggen bij een nieuwbouwwoning", zegt hij. "Maar ik vind het net zo leuk om de tuin bij een oude boerderij zo in te richten dat het precies bij het pand past." Op zijn website zijn al een paar voorbeelden te zien van wat Gelderse Pracht zoal te bieden heeft.

Daarnaast is Frank actief op Facebook. Zijn omgeving reageert heel positief als hij weer iets over zijn werk post. "Mijn bedrijf moet langzaam groeien", zegt hij. "Zo doe ik het net als mijn vader. Die begon ooit met één koe, nu heeft hij er 250."

q www.geldersepracht.nl