Vitras en STMR gaan samenwerken

regio • De zorgorganisaties Vitras en STMR gaan onderzoeken of ze kunnen fuseren.

De voorzitters van de Raden van Bestuur Dinie van der Linden (Vitras) en Ron Axt (STMR) en de voorzitters van de Raden van Toezicht Lex van den Ham (Vitras) en Cees de Wildt (STMR) hebben vorige week een intentieverklaring getekend voor een mogelijke bestuurlijke fusie per 1 januari 2017. "Door krachten te bundelen kunnen Vitras en STMR ook in de toekomst een breder en vernieuwend palet van producten en diensten aan cliënten en mantelzorgers in het werkgebied van beide organisaties bieden", zo laten de organisaties weten. De ondernemings- en cliëntenraden hebben positief geadviseerd op het uitvoeren van het verdergaande onderzoek. In de komende maanden onderzoeken beide organisaties met elkaar of bestuurlijke samenwerking de verwachte toegevoegde waarde heeft voor cliënten en organisatie en hoe dit vorm en inhoud kan krijgen.

"Door de bundeling van kracht, kwaliteit en budget van beide organisaties kunnen we sneller, intensiever en efficiënter inzetten op zorginnovaties. Met een eigentijds zorg- en dienstenpakket komen we ook in de toekomst tegemoet aan de veranderende wensen en behoeften van onze cliënten. Hierdoor kunnen zij langer zelfstandig thuis wonen en blijven wij dichtbij in de wijk", aldus Ron Axt. Dinie van der Linden: "In de veranderende samenleving spelen mantelzorgers een belangrijke rol. Binnen de samenwerking richten wij ons ook specifiek op deze groep. Wij ondersteunen hen actief met kennis, vaardigheden, lotgenoten contact én innovaties".

De komende periode wordt toestemming gevraagd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).