• V.l.n.r. Emma Burghout, Valérie Brandsma en Vera Westervoort.
• V.l.n.r. Emma Burghout, Valérie Brandsma en Vera Westervoort. Foto: aangeleverd

Brons voor Westervoort in halve finale

aalst/nederhemert • Turnster Vera Westervoort van SV Hamarithi behaalde zaterdag een derde plaats op de halve finale van het landelijke bondskampioenschap in het Drentse Dalen. Zij heeft zich hiermee geplaatst voor de finale op 21 en 22 mei in Dordrecht.

Naast Vera behaalden ook Tessa van Dalen, Emma Burghout en Valérie Brandsma een plaats in de hoogst haalbare finale.

Emma van de Werken turnde naar de reserveplaats. In de categorie Instap N2 had ze pech op balk: de jury miste, volgens Hamarithi onterecht, het element hoekzit zonder handen en de 180 graden in de handstand. De puntenaftrek zorgde dat Emma naar de elfde plaats zakte, terwijl er tien turnsters doorstromen.

Valérie Brandsma haalde bij Pupil 2 N3 alles uit de kast, want alleen de beste acht meisjes mochten door naar de finale. Haar sprong was bijna perfect, wat haar een toestelfinaleplaats opleverde. Ze eindigde als zevende allround.

Emma Burghout (Jeugd N4) behaalde in de voorrondes al twee keer goud, dus een hoge plaats leek binnen handbereik. Een vijfde plaats betekende een ruimschootse doorstroming naar het Nederlands Kampioenschap.

Vera Westervoort, die uitkomt in Jeugd E, turnde op de balk naar een reserveplaats voor de toestelfinale. Een prachtige vloeroefening en een nette sprong zorgde voor een enorme stijging in het klassement. Uiteindelijk belandde ze op de derde plaats en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Tessa van Dalen werd in de loop van de wedstrijd steeds beter en haalde het hoogste cijfer op balk, een 11,200 en hiermee een plaats in de toestelfinale. Ook allround wist Tessa zich te plaatsen met een mooie zevende plaats.