• Martin Zingel werd gehuldigd in de gouden klasse.
• Martin Zingel werd gehuldigd in de gouden klasse. Foto: aangeleverd

Huldigingen en medailles voor Si-Jak

regio • Het eerste weekend van april werden in Asperen de Open Europese Martial Arts Kampioenschappen gehouden.

Twee koppels van hapkido- en taekwondoschool Si-Jak behaalden een derde plaats. Hoofdtrainer Martin Zingel kreeg een award in de gouden klasse voor zijn inzet voor de sport.

Als speciale gasten waren meer dan vijftien grootmeesters van verschillende martial arts uit de hele wereld aanwezig bij de wedstrijden en om te jureren in de verschillende (master)classes. De opbrengst van die masterclasses was voor het KWF.

Si-Jak, dat lessen verzorgt in onder andere Varik, Ophemert, Opijnen en Zaltbommel, vaardigde vier deelnemers af voor het EK. Tom Nijholt met wedstrijdpartner Mauricio Pouw en Oscar Dijk met wedstrijdpartner Ahmed Alijev behaalden een mooie derde plaats.

Hetzelfde weekend vond de International Martial Arts Hall of Fame plaats. "Wat de Oscaruitreiking voor de filmwereld is, is dit prestigieuze internationale gala voor de martial arts", legt Zingel uit. Het was de eerste keer dat het gala in Nederland plaatsvond. Opname in de Hall of Fame is weggelegd voor mensen die veel voor de sport betekenen of speciale prestaties neergezet hebben.

Martin Zingel organiseerde de huldigingen en mocht minister Schippers van VWS ontvangen. Ook had hij de grote eer om zelf door de nominatiecommissie gehuldigd te worden in de gouden klasse. Si-jak leraren Greg Bienkowski uit Ophemert, Bert Kaasjager uit Zaltbommel, Kees Wolfert uit Gameren en Dennis de Jongh uit Tiel kregen een award in de bronzen klasse.