Biologische verswinkel in pand Kaasjager

zaltbommel • Aan de Boschstraat, in het pand waar nu boekhandel Kaasjager gevestigd is, gaat 1 september een biologische winkel van start.

Annemieke Keesmaat uit Zaltbommel is de initiatiefneemster. "We richten ons zoveel mogelijk op producten die nu weinig of niet worden aangeboden, zodat de winkel een aanvulling wordt voor de binnenstad. De nadruk komt te liggen op verse producten zoals groenten en fruit", vertelt ze. "Dat past ook bij mensen die bewust en gezond willen leven."

Biologische varianten van de gangbare kruidenierswaren zullen er ook verkrijgbaar zijn. De winkel gaat eveneens een groot assortiment brood voeren, van gist- tot desembrood en glutenvrije producten.

Er komt een afdeling vlees en vleeswaren en een flink aanbod in zuivel. Behalve producten van koeien- en geitenmelk zal er ook zuivel verkrijgbaar zijn voor mensen met een lactose-intolerantie, zoals soja. Dat laatste is ook in trek bij vegetariërs en veganisten.

Het assortiment kaas blijft beperkt, om de bestaande kaasspeciaalzaak niet te veel in het vaarwater te zitten.

Afhaalmaaltijden

Keesmaat gaat ook verse, gezonde afhaalmaaltijden verkopen in samenwerking met een bestaande partij. Welke dat wordt kan ze nog niet zeggen, omdat nog niet alle formaliteiten geregeld zijn.

De winkel zal waarschijnlijk tot 19.00 of 19.30 uur open zijn. "Dan kunnen ook mensen die in de binnenstad werken nog bij ons terecht na sluitingstijd van de winkels. We kijken even aan wat dan een goede sluitingstijd is."

Keesmaat opereert zelfstandig en kiest dus ook alle leveranciers zelf. "Alles is te bestellen, maar ik wil weten hoe en waar de producten gemaakt worden. We zijn volop in overleg met leveranciers en staan ook open voor lokale samenwerking."

Ze verwacht niet alleen klandizie uit Zaltbommel, maar uit de hele Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena. "Er is geen biologische winkel in de wijde omtrek."

Janneke Boogaard