Woonark moet ook weg uit Kerkdriel

kerkdriel • De gemeente Zaltbommel is nog steeds bezig definitief van een illegale woonboot af te komen. Die ligt tijdelijk in Kerkdriel maar moet daar voor 1 mei weg zijn.

De woonark lag jaren in de haven van Aalst en werd daar bewoond door Helaire Sturm. Zij was havenmeester, tot ze een meningsverschil kreeg met het bestuur van de watersportvereniging. Het bestuur mocht de huur van de ligplaats niet opzeggen, maar bij een aanpassing van het bestemmingsplan werd de ligplaats niet meer opgenomen als bestemming.

Sturm voerde diverse rechtszaken, maar de gemeente Zaltbommel liet de drijvende woning uiteindelijk in juni vorig jaar afslepen naar de Steigerboom in Kerkdriel. Dat kon dankzij een ontheffing van Rijkswaterstaat, die liep tot 1 november en niet is verlengd. Rijkswaterstaat geeft Zaltbommel nu tot 1 mei gelegenheid om de woonboot te verwijderen. De gemeente Maasdriel gaat er vanuit dat de buurgemeente Zaltbommel voor die datum met een oplossing komt. Zaltbommel laat desgevraagd weten: "We halen de boot daar zo spoedig mogelijk weg, maar we weten nog niet waarheen precies."

Dat de woonark er nog ligt komt doordat de gemeente de kosten wil verhalen op de eigenaar, zegt de gemeentewoordvoerder.

Janneke Boogaard