• Vader Gijs en zoon Alan van Tuyl met de mooie prijzen.
• Vader Gijs en zoon Alan van Tuyl met de mooie prijzen. Foto: Lya Cattel

Jury- én publieksprijs voor CC53-11

zaltbommel • Een hele grote en een iets kleinere glimmende beker staan te pronken bij de servicebalie van Cycle Center 5311 aan de Van Heemstraweg Oost in Zaltbommel.

Vader Gijs van Tuyl, zoon Alan en het complete team zijn apetrots op de uitverkiezing 'Tweewielerwinkel van het Jaar 2016'. De verkiezing werd georganiseerd door het toonaangevende wielertijdschrift 'Tweewieler'. Een veertienkoppige jury beoordeelde fietsenzaken in het hele land en let daarbij op zaken als organisatiestructuur, de routing en financiële marge. Gijs en Alan mochten maandag tijdens het Tweewieler Retail Congres in de Jaarbeurs in Utrecht naast de juryprijs ook de publieksprijs in ontvangst nemen.

'Absolute Sportspecialist'

De jury noemde CC53-11 'de absolute sportspecialist, waarbij customizen voor de hand ligt met fietsen die naar wens van de klant worden gebouwd. Bovendien staat het technisch vakmanschap op een zeer hoog niveau en kan CC53-11 dankzij een doordacht voorraadsysteem altijd leveren.' De jury noemt het hebben van twee private label merken en een eigen wielermerk waarmee driekwart van de omzet wordt gehaald, 'een absolute verworvenheid in de Nederlandse fietsdetailhandel.' CC53-11 maakt gebruik van het speciale apparaat 'Guru Bike Fit', waarmee een meting van anderhalf uur wordt uitgevoerd. Zo kan de optimale zadelhoogte worden bepaald, de terugstand van het zadel en de meest comfortabele houding van schouders en rug.

Cycle Center 5311 opende vorig jaar in april haar deuren in het indrukwekkende pand met een vloeroppervlak van ruim 3400 vierkante meter. De winkel biedt op mooie podia ruimte aan zeshonderd gloednieuwe sportfietsen. In het pand bevindt zich ook een afdeling tweedehands fietsen, een kledingshop en een gedeelte met accessoires.

Dat de Zaltbommelse winkel nu is verkozen tot 'Tweewielerwinkel van het Jaar' is een mooie kroon op het werk van Gijs en Alan. "En natuurlijk van het hele team", benadrukken ze.