Zwemschool Ad van Trigt zoekt alternatieve locaties

Van der Valk komt naar Zaltbommel

zaltbommel • Marijke van der Valk en haar man Harry Heinrichs maakten vrijdag bekend dat ze een nieuwe vestiging gaan openen langs de A2 in Zaltbommel, in het voormalige Apollo Hotel. Er komen 130 hotelkamers. Ook komt er een meetingpoint met zestien multifunctionele vergaderruimten en een auditorium. Daarnaast krijgt het hotel een fitnessruimte, een restaurant, een lounge en bar.

Volgens Marijke van der Valk is de omgeving van Zaltbommel ideaal om een aantal dagen te verblijven: "Mooie fietsroutes langs de Waal en een prachtige oude vestingstad." De gemeente Zaltbommel is blij met de komst van Van der Valk. Burgemeester Albert van den Bosch: "We zijn trots op de komst van dit familiebedrijf. Een Van der Valk Hotel aan de rand van de stad en langs de A2 is een mooi visitekaartje voor onze gemeente en levert een noodzakelijke bijdrage aan onze doelstellingen op het gebied van vrije tijdseconomie en werkgelegenheid."

Voor zwemschool Ad van Trigt, die de afgelopen jaren gebruik kon blijven maken van het zwembad in het leegstaande hotel, is de komst van Van der Valk minder goed nieuws. Vrijdag plofte een aangetekende brief op de mat dat het huurcontract per 30 april wordt opgezegd. Van Trigt is meteen begonnen met een zoektocht naar alternatieve locaties voor zijn vierhonderd leerlingen. Waarschijnlijk gaat hij uren inhuren bij zwembad Akwamarijn. "Daarnaast zijn er particulieren met een overdekt zwembad in de Bommelerwaard dat ze aan ons willen verhuren. Deze week gaan we kijken of deze geschikt voor ons zijn", meldt Van Trigt. Mogelijk worden de groepjes tijdelijk vergroot van zes naar acht leerlingen, en krijgen die dan één keer per week les in plaats van twee keer, want voor de zeventig groepen die er nu zijn onderdak vinden is vrijwel onmogelijk. "Maar onze aanpak blijft hetzelfde. We houden het knus."

Van der Valk heeft ook gemerkt dat het opzeggen van het huurcontract een groot probleem is voor de zwemschool. Het concern zou Ad van Trigt dinsdag een tijdelijke of structurele oplossing voorleggen.

Woordvoerder Maarten Mol: "We willen graag meedenken. We gaan met ons bouwbedrijf kijken of het zwembad in het hotel langer in gebruik kan blijven en wat daarvan de eventuele consequenties zijn voor de verbouwing. Wij moeten wel verder." Na de verbouwing is er in elk geval geen gelegenheid meer voor zwemles, want het zwembad verdwijnt uit het hotel.

Intussen is Van Trigt ook nog altijd druk bezig met zijn plan om een eigen instructiebad te bouwen. Vorige week bracht hij naar buiten dat de locatie bij Esso afviel vanwege de risico's van het LPG-vulpunt bij het tankstation. Maar volgens wethouder Adrie Bragt kan het college eventueel een uitzondering maken. "Een zwembad op deze plek zou stedenbouwkundig wel heel mooi passen", aldus de wethouder. Alternatieve bouwlocaties zijn bij de Tijningenplas, naast Adecco aan de Hogeweg of bij het voetbalveld aan de Oude Bosscheweg. Over een tijdelijke oplossing denkt de gemeente niet mee. Burgemeester Van den Bosch: "Dit is ondernemersrisico. Meneer Van Trigt heeft al sinds het faillissement van het Apollo Hotel een gebruikersovereenkomst met een opzegtermijn van vier weken, dus hij wist dat de kans bestond dat hij snel weg zou moeten. Hoe vervelend ook voor Van Trigt en de kinderen die er op zwemles zitten."


Britta Alink & Janneke Boogaard