• Het Uilennest heeft plaats voor tien campers.
• Het Uilennest heeft plaats voor tien campers. Foto: Uit®waarde

Camperplek geopend in Hurwenen

hurwenen • Het Uilennest in Hurwenen is een van de zestien locaties in de regio Rivierenland waar mensen met een camper voortaan terecht kunnen.

Vorige week vond de opening plaats van het project Stimulering en Realisatie Camperplaatsen Rivierenland, voor de deelgebieden Bommelerwaard, Land van Maas en Waal en Betuwe. Het project is een onderdeel van de Recreatieve Visie Rivierenland en is uitgevoerd door Uit®waarde. In totaal is men er geslaagd om op zestien in totaal negentig camperplaatsen te doen ontstaan. Veertien plekken zijn bij bedrijven in de toeristisch-recreatieve sector en twee in de openbare ruimte. De Regio Rivierenland ziet de camperplaatsen als een welkome aanvulling op de toeristisch-recreatieve infrastructuur van routenetwerken, struinroutes, toeristische bewegwijzering en de toeristische voet- en fietsveren.

Het Uilennest

Camperplek het Uilennest bevindt zich achter het champignonbedrijf van Aagje en Eddy Hoskam. Er is ruimte voor tien campers, die gebruik kunnen maken van een energiepunt en water. Op het terrein is een toiletvoorziening en iedereen kan gebruik maken van gratis wifi. De camperplek is het hele jaar geopend.

Het Uilennest werd vorige week officieel geopend in aanwezigheid van onder andere de wethouders Han Looijen van de gemeente Zaltbommel en Gerard van den Anker van de gemeente Maasdriel. Op dezelfde dag werd in de gemeente Maaslanden camperplek 'Riverside' geopend en in Culemborg camperplek jachthaven en camping De Helling.