• Valérie, Nayinthe, Hannah en Iris waren onverslaanbaar.
• Valérie, Nayinthe, Hannah en Iris waren onverslaanbaar.

Vier teams Hamarithi op podium

aalst/hooglanderveen • Bij de clubteamwedstrijden in Hooglanderveen mochten zaterdag vier van de vijf teams van sportvereniging Hamarithi uit Aalst het podium beklimmen.

Bij deze wedstrijden worden teams samengesteld van vier of vijf turnsters, waarbij de beste drie cijfers op elk toestel meetellen voor de totaalscore van het team. Het instap/pupillen 1-team bestond uit Emma van de Werken, Dana Jooren, Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Dana Jooren. Op drie toestellen was het team de beste van de ochtend. Dit zorgde ervoor dat de nog jonge talenten de eerste prijs in ontvangst mochten nemen.

Het pupillen 1/pupillen 2 team met Valérie Brandsma, Iris van de Werken, Hannah van Boggelen en Nayinthe van den Heuvel startte sterk. De turnsters komen alle vier uit op nationaal niveau en zijn de wedstrijddruk dus wel gewend. Het team was ijzersterk en bleek onverslaanbaar. Ze kregen dan ook verdiend de gouden beker.

Tegen dit team moesten ook de turnsters van het Hamarithiteam pupillen 2/jeugd 1 het opnemen. Rosalie 't Lam, Amber Groeneveld, Emma Groeneveld, Fern Kant en Angelica Westerlaken werden vijfde.

Diede Everaars, Fleur Danklof, Sam Glaubitz, Juliette van der Zalm en Maudy Spitshuis (niveau E) turnden erg stabiel. Het team turnde naar een tweede plaats in het klassement en kreeg de zilveren beker.

Kim van Wijk, Tessa van Dalen, Vera Westervoort en Hai Xi Wiegmans (niveau D) turnden een prima wedstrijd tot het laatste toestel: de turnsters vielen maar liefst zes keer van de balk. Door de enorme opgebouwde voorsprong werden ze alsnog tweede.