Samen vuist maken tegen armoede

bommelerwaard • Vrijwilligersorganisaties en bedrijven in de Bommelerwaard maken samen een vuist tegen armoede. Onlangs hielden zij de tweede bijeenkomst van 'De Tafel van Vijf' bij de Rabobank in Zaltbommel.

Tijdens die bijeenkomst konden vrijwilligersorganisaties aangeven waar zij behoefte aan hebben bij de bestrijding van armoede in de Bommelerwaard. De bedrijven overleggen met elkaar en kijken hoe zij kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het inzetten van hun mensen met kennis en tijd, met materialen, met communicatiemogelijkheden, met hun netwerk of met geld.

Tijdens de tweede bijeenkomst van 'De Tafel van Vijf' is onder meer gesproken over extra klapkratten voor de voedselbank, laptops en taalprogramma's voor Stichting Dienstwerk en Elliz in Company, bureaus en een workshop fondsenwerving bij Humanitas, advies over communicatie en gebruik van social media voor de Kinderboerderij en een feestlocatie voor het Buurtteam.

Aanwezig waren onder meer Stichting Leergeld, inloophuis De Gasthuis, De Voedselbank, Elliz in Company, stichting Dienstwerk, de Regiekamer, Olympia Uitzendbureau, Solipsis, de gemeente Zaltbommel, Bedrijven Kring Bommelerwaard, de Lionsclub en de Rotary.

q www.detafelvanvijf.nu