• Podozorg is verhuisd naar de huisartsenpraktijk.
• Podozorg is verhuisd naar de huisartsenpraktijk. Foto: Lya Cattel

Jarig Podozorg Zaltbommel verhuist

zaltbommel • Register-podoloog Nicole Drenth is met haar praktijk verhuisd vanuit het Zaltbommelse centrum naar het gezondheidscentrum aan de Van Heemstraweg-West. Precies vijf jaar na de start was zaterdag de opening.

Vijf jaar geleden werd een deel van de bekende winkel Damesmode Verhoek in de Gasthuisstraat verbouwd zodat Nicole er haar podologiepraktijk kon starten. Nu de winkel is gesloten en het pand verkocht, was een ander onderkomen nodig.

De nieuwe ruimte, waar voorheen een verloskundigenpraktijk gevestigd was, is nog even wennen voor Nicole. Niet zo vreemd, want het pand in de Gasthuisstraat was ook haar ouderlijk huis. "Maar ik ben erg blij met mijn nieuwe plek in het pand van de huisartsenpost. Het is een lot uit de loterij." De podologiepraktijk past prima bij het andere aanbod in het pand en parkeren is er een stuk makkelijker dan in de binnenstad.

Tegelijk met de verhuizing heeft Nicole een nieuw echoapparaat aangeschaft, waarmee ze nog meer bijzonderheden aan voet en enkel kan signaleren. Ze legt uit: "Ik kan nu ook zien of er iets mis is met de bloedbanen, bijvoorbeeld een beknelling of ontsteking."

Nicole volgde na de opleiding podologie een specialisatie echografie. Om geregistreerd te blijven als register-podoloog staan ook regelmatig nascholingen op het programma. "Dat is verplicht, maar ik vind het ook interessant om steeds bij te leren. Het is ook belangrijk voor cliënten en zorgverzekeraars om te weten dat de kwaliteit goed is." Veel zorgverzekeraars vergoeden podologische behandelingen vanuit de aanvullende verzekering.

Mensen kunnen bij Podozorg Zaltbommel terecht voor alle klachten die gerelateerd zijn aan een verkeerde stand van de voeten. "Dat kan ver doorwerken, bijvoorbeeld tot in de nek. Vaak kampen mensen al lang met klachten voordat ze bij mij komen, bijvoorbeeld na een tip van de fysiotherapeut of huisarts. Het is dan fijn als ik ze kan helpen."

Ortheses en therapeutische zolen kunnen veel oplossen. Aanpassingen aan zolen maakt Nicole zelf in haar aparte werkruimte. De gedachte dat je met een zooltje veroordeeld bent tot lelijke schoenen is allang achterhaald. "Ze passen vaak in je eigen schoenen, zelfs in pumps. Al blijven hoge hakken erg vermoeiend voor je voet."

Vijf jaar na de start kijkt Nicole tevreden terug en vooruit. "Ik had vijf jaar geleden niet gedacht dat mijn praktijk al zo groot zou zijn. Het blijft wel een eenmanspraktijk, ik blijf het vertrouwde gezicht. Een afspraak maken voor 's avonds of op zaterdag blijft ook mogelijk." Een afspraak plannen kan online; een doorverwijzing van een arts is niet nodig.

q www.zaltbommel.podozorg.nl