• Adrie Bragt gaf het startsein voor Zuilichem Leeft.
• Adrie Bragt gaf het startsein voor Zuilichem Leeft. Foto: Lya Cattel

Zuilichem Leeft na slag op trom

zuilichem • Wethouder Adrie Bragt gaf dinsdagavond met een slag op de trom het startsein voor Zuilichem Leeft.

Zuilichem Leeft is initiatief van een groepje inwoners dat activiteiten gaat organiseren voor dorpsgenoten. Hierbij valt te denken aan een maandelijkse open eettafel, regelmatige inloopmiddagen en wekelijkse sportavonden. De eerste inloopmiddag is op 5 april

Daarnaast wil Zuilichem Leeft van tijd tot tijd een speciaal evenement organiseren. De activiteiten zijn erop gericht om onderlinge ontmoetingen en contacten tussen de bewoners van het dorp op een leuke en gezellige manier te bevorderen. Alle activiteiten hebben als gemeenschappelijk thema 'Samen', dat staat voor actief en betrokken. Daarom worden de activiteiten beschreven door Samenzijn, Sameneten en Samenactief.

Dorpsgenoten leveren als vrijwilligers een bijdrage aan de georganiseerde activiteiten. De initiatiefnemers proberen met behulp van subsidie van de gemeente Zaltbommel en het werven van sponsorgelden de activiteiten tegen een zo aantrekkelijk mogelijke prijs te kunnen aanbieden. Alles speelt zich af in dorpshuis Den Ham.

De vrijwilligers bemiddelen indien nodig voor vervoer, zodat bewoners samen kunnen reizen. "Kent u iemand in uw omgeving die slecht ter been is of niet zelfstandig in staat is om te komen; biedt dan een lift aan en kom samen!" tipt de organisatie op de website. Mensen die eventueel bereid zijn om iemand te halen en te brengen, kunnen dit aangeven als ze zich zelf opgeven voor een activiteit.

q www.zuilichemleeft.nl