Brakel met tien man onderuit

brakel • Vierdeklasser Brakel heeft de 0-2 thuisnederlaag van vorige week tegen Haaften slecht verteerd. Zaterdag won SV Noordeloos langs de Waal met 1-2.

Zonder de geschorste Maurice Haubrich en Maurits van Heusden kwam Brakel na een kwartier op achterstand. Een corner kwam bij een speler van Noordeloos die op de rand van het zestienmetergebied vrij kon inschieten. Met de wind in de rug duurde het tot een kwartier voor tijd eer Brakel tegen doelpuntte. Arjan van Balen werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt, waarna Jasper Gouda Quint vanaf de stip raak schoot. Drie minuten later kreeg Arjan van de Werken rood. Tot woede van zijn trainer Huib Apituley die in de eerste helft rood had geëist voor een gestrekt been op Brakel-keeper Christiaan van der Zalm. Twee minuten voor het eindsignaal sloeg Noordeloos opnieuw vanuit een corner toe. "Het seizoen is voorbij", sipte Apituley. "Helaas hebben we behoorlijk wat basisspelers moeten missen."