• De kassen in Brakel zijn geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
• De kassen in Brakel zijn geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Foto: stockfoto Ingimage

'Kom in de Kas' bij glastuinbedrijven

brakel • Zeven glastuinbedrijven in Brakel doen zaterdag 2 april mee aan de jaarlijkse open dag 'Kom in de Kas'.

Vier bedrijven bevinden zich aan de Molenkampsweg: Mans Allure Gerbera, Kwekerij De Molenkamp (Celosia's), Kwekerij De Molenakker (Freesia's) en Chrijwijk (Bovarida's). Aan de Kooiweg zijn Linflowers en Pippel Lisianthus geopend en aan de Liesveldsesteeg het bedrijf van de familie Haverhals waar verschillende groentes te zien zijn.

'Kom in de Kas' wordt dit jaar voor de 39ste keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. De ondernemers laten hun nieuwste snufjes zien, zoals robots die stekjes maken en steken, het computergestuurd openen en sluiten van de luchtramen, tot het tegelijk water geven aan 20.000 planten.

Behalve kijken en ruiken, kunnen bezoekers ook proeven bij groenteteler Johan Haverhals. In zijn bedrijf zijn deelnemers van ProefLokaal aanwezig en zij maken gerechten van de geteelde groenten. Bij andere bedrijven kunnen bezoekers bijvoorbeeld bloemschikken en staan er kraampjes met informatie in de groene sector.

Naast het beleven van avonturen in de kassen zelf, kunnen kinderen zich verder uitleven op springkussen, popcorn maken, ijsjes en frites eten. Ook is er een speurtocht door alle kassen, waar overal letters hangen, die ze kunnen verzamelen en waar ze een zin mee kunnen maken. Verder kunnen bezoekers meedoen aan de #kasfoto2016 wedstrijd. Hierover staat meer informatie op de Facebookpagina en op de website.

q www.komindekas.nl